Seda enam, et ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni andmeil sööb putukaid edukalt ja regulaarselt umbes kaks miljardit inimest maailmas.

Kuid hoolimata sellest, et üks maailma hinnatuimaid restorane, Taanis asuv Noma serveerib külastajatele elusaid sipelgaid, on putuktoidu vastuvõtt lääneriikides olnud kõhklev.

Ka Irma-keti kogemus näitab, et inimesed pole sellise toidu tarbimiseks veel valmis, vahendab portaal The Local.

Irma Kopenhageni kesklinnas asuvas kaupluses olid müügil valgurikkad külmutatud rohutirtsud, jahuussid ja koivastsed, kuid osta jõudsid neid vaid kiiremad. Kahe päeva möödudes korjati kaup müügilt.

"Me ei müü enam sedasorti kaupa, sest ametivõimud pidasid seda absurdseks," selgitas raadiojaamale P4 København Irma pressiesindaja Martin Hansen.

Detailide jagamisest Hansen keeldus. Samuti ei soostunud ta ütlema, kas putuktoit tuuakse müügisaali tagasi või mitte.

Nüüd on putuktoitu armastavate taanlaste ainus võimalus kulutada tuhandeid Taani kroone ja tellida neid roogi Nomas või minna tagaaeda, kaevata natuke ja süüa kogutud putukaid ja ussikesi ilma, et selle eest üldse midagi maksma peaks.

Erinevalt levinud arvamusest pole putukate söömine ka Euroopas võõras nähtus, kirjutas Maaleht mullu suvel, kui kajastas Tartus toimunud putuktoidusöömist. Maipõrnikasupp oli veel 20. sajandi keskpaigas Saksamaal ja Prantsusmaal tuntud roog, samuti pakuti põrnikat suhkurdatud suupistena. Esimesed teated entomofaagiast Euroopas pärinevad aga Kreekast, kus tsikaade delikatessiks peeti: Aristoteles kirjutas 384–322. eKr, kuidas tsikaad on nümfi staadiumis eriti maitsev.