SUUR leibade välimääraja
- Klassikaline rukkileib
Rukkijahu vähemalt 90% jahu kogusest. Enamasti on lisatud väikeses koguses nisujahu, mis parandab kerkimis- ja küpsetamisomadusi, kuid leidub ka ainult rukkijahust leibasid.
- Lisanditega leib
Sisaldab aedvilju, puuvilju, liha ja muud head-paremat.
- Peenleib
Rukkipüülijahust magushapu keeduga leib, mis suunatud eelkõige linnainimestele (nimes “pealinna“ või “Tallinna“).
- Tera- ja seemneleib
Mõeldud terviseteadlikule tarbijale. Sisaldavad teri ja seemneid mitmesuguses töötluses ning jämeduses. Mõni leib tundub tihkelt teri täis olevat, teiste puhul on need idandatud ja kolmandal juhul hoopis ära jahvatatud.
- Pala- ehk koorikleib
Järjest tõusev trend. Madal, horisontaalselt läbi lõigatud või lõikamata toode. Sellistest leibadest on hea teha Eesti hamburgerit, mis on jänkide omast tunduvalt tervislikum.
- Kalja- ja õlleleib
Tehtud punasest linnasest ning rukkijahust. Seda valmistab üks väiketööstus. Oma kibeda maitse tõttu ei kõlba söömiseks, küll aga saab sellest vee, suhkru ja pärmi lisamisel lihtsa vaevaga imemaitsvat kalja või õlut valmistada.
- Šokolaadileivake
Loodud maiasmokkadele, sobib lausa omaette magustoiduks.