Klassikaline rukkileib

Rukkijahu vähemalt 90% jahu kogusest. Enamasti on lisatud väikeses koguses nisujahu, mis parandab kerkimis- ja küpsetamis­omadusi, kuid leidub ka ainult rukkijahust leibasid.

- Lisanditega leib

Lisanditega leib

Sisaldab aedvilju, puuvilju, liha ja muud head-paremat.

- Peenleib

Peenleib

Rukkipüülijahust magushapu keeduga leib, mis suunatud eelkõige linnainimestele (nimes “pealinna“ või “Tallinna“).

- Tera- ja seemneleib

Seemneleib

Mõeldud terviseteadlikule tarbijale. Sisaldavad teri ja seemneid mitmesuguses töötluses ning jämeduses. Mõni leib tundub tihkelt teri täis olevat, teiste puhul on need idandatud ja kolmandal juhul hoopis ära jahvatatud.

- Pala- ehk koorikleib

Leib

Järjest tõusev trend. Madal, horisontaalselt läbi lõigatud või lõikamata toode. Sellistest leibadest on hea teha Eesti hamburgerit, mis on jänkide omast tunduvalt tervislikum.

- Kalja- ja õlleleib

Leib

Tehtud punasest linnasest ning rukkijahust. Seda valmistab üks väiketööstus. Oma kibeda maitse tõttu ei kõlba söömiseks, küll aga saab sellest vee, suhkru ja pärmi lisamisel lihtsa vaevaga imemaitsvat kalja või õlut valmistada.

- Šokolaadileivake

Leib

Loodud maiasmokkadele, sobib lausa omaette magustoiduks.