Viimati pakkusid paljud müüjad oma teenuseid ja ehteid aga näiteks Vanaveski puhkekeskuses peetud esoteerikafestivalil. Kuna üritust külastas kolme päeva jooksul tuhatkond inimest, võis arvata, et ka äri läks kenasti.

Kõige rohkem oli Vanaveskil väljas ehtekaupmehi. Ilusad poollooduslikest kividest või kividega kõrvarõngad-ketid-sõrmused maksid vahemikus 26–39 eurot, väärikamatest kividest ehted olid ka kallimad.

Lihtsa poolvääriskivi võis aga osta 6 või 8 euroga. Selle võis olemasoleva keti otsa riputada, aga osta ka lihtsalt selleks, et seda käes hoides pingeid maandada.

Pakuti ka võimalust ise endale ehe teha. Selleks võisid välja valida kaks kivi, mis meeldisid või küsida soovitust müüja käest, põimida need kivid kokku, nöör taha ja olidki endale ingli meisterdanud.

Peale ehete pakuti ka naturaalsest villast, puuvillasest või linasest materjalist tekke ja riideid, looduskosmeetikat ja palju muud.

Massaažitelke oli festivalil päris mitu, kus pakuti erinevaid massaaže alates klassikalisest kuni pea-, jala- või Tai massaažini. Pooletunnine seanss maksis keskeltläbi 15 eurot. Võis teha ka joogat, mediteerida õpetaja juhendamisel, laulda, tantsida või osaleda rituaalides.

Lisaks spetsiifilistele teenustele ja kaubandusele oli Vanaveskil peetud esoteerikafestival omapärane ka meeleolu poolest. Järvamaa põhjapiiril asuv metsa- ja jõeäärne looduslik-rahulik paik mõjub kõige rahustavamalt ilmselt siis, kui seal pole ühtki inimest.

Kui seal on aga koos kümneid viirukiküünlaid põletavaid ravitsejaid, joogatreenereid, massööre, šamaane ja ansambelid, kes teevad sobivat muusikat, on efekt samuti olemas. Kuigi teistsugune.