Suvenipp: jalad pehmeks piima ja söögisoodaga



JALG
Jalgadele eriti kena välimuse andmiseks võib taldade alla tekkinud tumedamad kohad rabarberivarrega üle hõõruda - hape kaotab plekid. Foto: Priit Simson

Tänavu pole suvesoojaga just kiita, aga aeg-ajalt ikka nii palju päikest on, et plätud või sandaalid ilma külma kartmata varvaste otsa lükata võib.

Kuna nende kandmise võimalusi on vähevõitu, siis seda enam tahaks, et jalad ilusad välja näeks ja endal mõnusalt pehme astuda oleks.

Jalgadele saab koduses köögikapis olevaid aineid kasutades kena välimuse anda üsna hõlpsalt: piima ja söögisoodaga. Protseduuriks kulub vaid 10 minutit.

Kuidas seda teha?

Vala pesukaussi 2-4 tassitäit piima. Pista jalad piima sisse ja leota umbes viis minutit. Piimahape muudab nahapaksendid pehmeks.

Seejärel vala pakist käele söögisoodat ning hõõru niisked jalad sellega üle. Eriti hoolikalt töötle kanna- ja varbaaluseid paksemaid kohti. Sooda koorib nahka ning muudab selle mõnusalt pehmeks.

Loputa jalad kausis piima sees soodapulbrist puhtaks, kuivata ja kreemita.

Sooda toimib ka loodusliku deodorandina. Seega pole su jalad pärast piima-sooda vanni mitte ainult pehmemad, vaid ka lõhnavad paremini.

Proovi järele!

Osta koos Maalehega praktiline käsiraamat igapäevastest ilmatarkustest hinnaga vaid 4,99 €!
Vaata lähemalt

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare