Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu ütles, et võistlejaid ootab ees põnev ja veidi närvesööv kogemus. „Noorel kokal tuleb kahe ja poole tunniga valmistada broilerist pearoog ning porgandist ja kodujuustust dessert,” kirjeldas võistlust Visnapuu. Ta lisas, et „Noorkokk” on ainus mõõduvõtt Eestis, mis on mõeldud just noortele kokkadele.

Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu juhatuse liige Tiiu Parmi sõnul ootab võistlejaid ees kaks sisutihedat päeva. Tema väitel kujuneb võistluse üheks tipphetkeks finaalipäeva fine dining. „Fine dining´ul ehk pidulikul lauateenindusel peavad kõik võistlejad näitama oma teadmisi ja oskusi lauakatmises, veinide tundmises ja serveerimises, flambeerimises ning juustude serveerimises,” ütles Parm.

Võistlused „Noorkokk“ ja „Noor teenindaja“ toimuvad alates 2005. aastast ning võistlustest saavad osa võtta Eesti ametikoolide kokandus-, majutus- ja toitlustuseriala õpilased.