Homme, 20. märtsil võtab hindamiskomisjon ette puu- ja köögiviljatoodete, liha-, kalatoodete, kastmete, valmistoitude ja muude toodete kategooriad, kus hõbemärgile konkureerivad 43 toodet.

Ülejäänud kategooriate võitjad, nagu parim toit tervisele ning parim alkohoolne ja mittealkohoolne jook, valitakse 3. aprillil, kui hõbemärkide saajate vahel valitakse ka parima toiduaine kuldmärgi tiitli saav toode.

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted - kokkade lemmikud igas toidukategoorias, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning kuldmärgi "Eesti Parim Toiduaine" võitjad tehakse teatavaks 25. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.

Sel aastal 19. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib tänavu Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, aga ka tervislikkust, välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduasjatundjatest. Rahva lemmik valitakse koostöös Toidutare portaaliga.