Täna selguvad konkursi "Eesti parim toiduaine" esimesed võitjad
„Tänavune konkurss on mitmes kategoorias väga tihe ja hindamiskomisjoni ootab ees pikk päev – piima-, pagari-, ja kondiitritoodete järel läheb hindamisele 20 erinevat magustoitu. Ühtekokku hindavad komisjoni liikmed homme 41 toodet,“ ütles Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp ning jätkas: „Suur osa tarbijatest pole ilmselt märganud, kui palju huvitavaid ja kvaliteetseid kodumaiseid tooteid on poelettidele aastaga lisandunud. Mitmed neist saavad nüüd konkursi raames kindlasti ka ära märgitud.“
Homme, 20. märtsil võtab hindamiskomisjon ette puu- ja köögiviljatoodete, liha-, kalatoodete, kastmete, valmistoitude ja muude toodete kategooriad, kus hõbemärgile konkureerivad 43 toodet.
Ülejäänud kategooriate võitjad, nagu parim toit tervisele ning parim alkohoolne ja mittealkohoolne jook, valitakse 3. aprillil, kui hõbemärkide saajate vahel valitakse ka parima toiduaine kuldmärgi tiitli saav toode.
Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted - kokkade lemmikud igas toidukategoorias, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning kuldmärgi "Eesti Parim Toiduaine" võitjad tehakse teatavaks 25. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil.
Sel aastal 19. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib tänavu Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, aga ka tervislikkust, välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu.
Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduasjatundjatest. Rahva lemmik valitakse koostöös Toidutare portaaliga.