“Hajaasutusega piirkondades on kiirabisõidukite tegutsemisraadius päris suur. Veel ühe meeskonna lisandumine võtab praegust suurt koormust vähemaks meie Väike-Maarja ja Tapa esimeselt kiirabibrigaadilt. Kui näiteks senine ainus Tapal asunud kiirabiauto sõitis patsienti Tallinna haiglasse viima ja piirkonnas tuli uus väljakutse, tähendas see teistele lähimatele brigaadidele topeltkoormust. Nüüdsest on see risk oluliselt väiksem ja reageerimiskiirus parem,” lausus Ave Põlluaas.

30. aprill 2015 on AS Karell Kiirabile tähtis ka teises mõttes, sest täpselt sel päeval 14 aastat tagasi hakkasid ettevõtte kaks esimest arstibrigaadi teenindama Tallinna elanikke. Algselt ESS Pääste nime all tegutsenud AS Karell Kiirabi oli esimene erafirma, mis hakkas Eestis kiirabiteenust pakkuma. Kuni 2001. aastani oli erakorralise arstiabi korraldamine eranditult riigile või omavalitsustele kuuluvate haiglate ja sihtasutuste pärusmaa. Tänaseks on Eestis kiirabi osutajatest eraõiguslikke ettevõtteid juba mitmeid.

2013. aastal toimunud kiirabikonkursiga pidas Terviseamet AS Karell Kiirabi vääriliseks osutama teenust Harju-Viru teeninduspiirkonnas ja osal Virumaa piirkonnast. Koos täna Tapale lisandunud täiendava brigaadiga teenindab ettevõte abivajajaid 17 kiirabibrigaadiga, millest üheksa asub Harju-Viru piirkonnas ning kaheksa Virumaal.

Mullu tegi Karell kiirabi 10 998 väljasõitu. Eluohtliku seisundiga abivajajate juurde jõudmiseks kulus hajaasutusega teeninduspiirkondades keskmiselt 12 ja pool minutit ning kiirabiauto saadeti pärast kutse saamist välja ühe minuti jooksul.