Tootekategooriate võitjad, kellele omistati „Eesti Parim Toiduaine 2012“ hõbemärgid olid:

- „Eesti parim kalatoode 2012“ on Briis vürtsikilu filee DGM Shipping AS-ilt.
- „Eesti parim pagaritoode 2012“ on täisterajahuga rukkileib Leibö Leibur AS-ilt.
- „Eesti parim kaste 2012“ on Caesari kaste Vertigo Gourmet OÜ-lt.
- „Eesti parim kondiitritoode 2012“ on suvine piparkook apelsinitükkidega Marmiton AS-ilt.
- „Eesti parim magustoit 2012“ on šokolaadikreemide sari: kolme šokolaadi, valge šokolaadi-kirsi, šokolaadi-apelsini, šokolaadikreem pähklitega Vertigo Gourmet OÜ-lt.

Tippkokkade žürii, kes tegutses paralleelselt toiduekspertide žüriiga, eelistasid kalatoodete ja kastmete kategooriates samu tooteid, ent pagaritoodetes hinnati kõige kõrgemalt AS Halliku Hagari rukkipatja, kondiitritoodetest AS Halliku täisterakooki ning magustoitudest AS Premia Tallinna Külmhoone Mesikäpa jäätist.

„Tänane päev oli kõigi komisjonides tooteid hinnanud inimeste sõnul edukas. Aasta-aastalt läheb meie töö aga keerulisemaks, sest häid tooteid on niivõrd palju ja tase on ühtlaselt kõrge,“ kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp

Eesti Parim Toiduaine 2012 hindamiskomisjoni kuuluvad Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi õppejõude, Veterinaar- ja Toiduameti, Tarbijakaitse esindajaid, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagooge, ajakirjanikke, kokki. Komisjoni esimees on Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi direktor professor Raivo Vokk.

Eesti Peakokkade Ühenduse žürii valiku üheks lisakriteeriumiks on toote sobivus professionaalseks toiduvalmistamiseks.

Eesti Parim Toiduaine 2012 konkursil selgitataks tootegruppide võitjate seast välja ning autasustatakse vastava märgiga “Eesti Parim Toiduaine 2012”, “Eesti Parim Toit Tervisele 2012”, „Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2012“ ja „Eesti Parim Alkohoolne Jook 2012. Eraldi toimus 7. märtsil regionaalne tootekonkurss „Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2012“ Lääne-Eestis, Lõuna-Eestis ja Ida-Eestis.

Üldvõitjad selgitatakse välja 3. aprillil ning Eesti Parim Toiduaine 2012 tehakse teatavaks Toiduainetööstuse Aastakonverentsil aprilli lõpul.