Turult võib leida looduslikku lõhnaõli, aga ka mitu juppi kõige paremat suitsuvorsti. Kes ei tahaks prantsusepärase peene nimega juustu, mis on tehtud Eestis? Või näiteks õuna- või nõgesemaitselist ökopastat?

Kartulivalik on lai, kilohind jääb 58 ja 64 sendi vahele. Peale selle, et toit kodumaine, on sellel ka loodussõbralik pakend, mis on Taluturu tähelepanuväärne element. Mitte selles suhtes, et ümbris on kallim kui sisu ise, pigem on panustatud pakendi ilule. Näiteks saab ostetud kauba panna rahvariide mustriga kotikesse.

Kõige enam pidavat Taluturul käima pensionärid ja noored emad, kel lapsed käekõrval või kärus. “Emad ostavad liha ja juustu, lapsed piiluvad marjakrõpsude poole,” ütleb müüja Irja. Tema sõnul ongi plasttopsis vaarikakrõpsud üks ostjate lemmikkaupu.

Marjatooteid pakutakse Taluturul palju. Jääkast on täis eri suurusega marjakotte. Osta saab nii külmutatud aedmaasikaid kui ka näiteks pohli, mille kilohind on 6.25 eurot.

Taluturu jaoks on kõige tähtsam see, et tooted oleksid eestimaist päritolu. Üldiselt võetakse vastu kõigi pakkujate kodumaiseid tooteid. Erandeid tuleb ette, kui soovitakse müüa liha või kartulit. Sel juhul eelistatakse juhataja Merle Valli sõnul Lõuna-Eestist pärit tooteid.

Merle Vall nimetabki Taluturgu põllumehe ja ostja vahendajaks: “Ega tootjal ole aega asju valmis teha ja siis veel neid müümas ka käia!”