Üürileandjad peaks arvestama, et nõudmised üürikorterite seisundile järjekindlalt kasvavad. Eelistatud on remonditud korter, kus elementaarne kodutehnika ja mööbel olemas. Remonti vajavat ja tühja korterit üldiselt üürile võtta ei soovita. Hind tuleks hoida keskmise turuhinna lähedal, pidades silmas, et kasulikum on pigem veidi soodsam hind ja pikaajaline üürnik, kui paar korda aastas uut üürnikku otsida ja ise kommunaalmakseid maksta.

Üürilevõtjad eelistavad Tartus Kesklinna, Ülikooli õppehoonete ja Kliinikumi ümbrusesse jäävaid piirkondi. Kuna Tartus on populaarne liikuda jalgsi ja jalgrattaga, siis ka ca 15 minutilise jalutuskäigu kaugusel kesklinnast asuvad korterid leiavad suhteliselt lihtsasti üürnikud.

Kes sügisest Tartusse õppima asuvad ja elamiseks üürikorterit vajavad, nendele edastaks ühe lihtsa soovituse: Ärge jätke üüripinna valmimist viimasele momendile! Augusti teises pooles võivad üürihinnad tõusta, kuna nõudlus kasvab järsult. Viimasel minutil üüritud korteri eest, tuleb maksta kogu üüriperioodi vältel kõrgemat hinda. Seega tuleks valik teha juunis või juulis, kui on palju pakkumisi, aga tudengitest üürihuvilisi veel kuigi palju turul ei ole.

Viimastel aastatel on Tartus hoo sisse saanud ka lühiajaline üürimine. Väga hästi töötab näiteks Gildi külaliskorterite projekt, kus saab korterit üürida alates 2 nädalast.

Populaarsed perioodid lühiajalisel üürimisel on 3-6 kuud. Üürivad peamiselt välismaalastest külalisõppejõud, projektipõhiselt Tartusse saabuvad IT-spetsialistid jne.

Viimasel aastal on üürihinnad korrigeerinud veidi alla. Arvatavasti jäävad need selliseks kuni aasta lõpuni.