Tatramüsli

  • 2 klaasi toortatratangu
  • 2 väikest muna
  • 0,5 klaasi päevalilleseemneid
  • 0,5 klaasi kõrvitsaseemneid
  • 0,5 klaasi linaseemneid
  • 2 sl kookosrasva
  • 2 sl mett

Sulatage kookosrasv pannil ning valage tatar selle peale, segage ja lisage mesi. Pruunistage 2–3 minutit tatratange kogu aeg ühtlaselt segades, et kõrbema ei läheks. Tõstke tangud jahtuma. Sarnaselt pruunistage ka seemned. Vahustage 2 muna tugevaks vahuks, ja kui tatratangud on jahtunud, valage vahustatud muna neile peale, segage ühtlaseks ning tõstke ahjuplaadile. Kui pealmine pind on saanud kuldpruuni läike, segage tange ning tõstke ahju tagasi. Küpsetage 160 kraadi juures 15–20 minutit. Krõbedaks küpsenud tangud võtke ahjust välja ning asetage jahtuma. Segage tangud ja seemned ning säilitage kaanega suletud nõus. Maitseb hea jogurti ja keefiriga, hulka võib lisada veel marju.

Kaerahelbebatoonid

  • 1 klaas kaerahelbeid
  • 2 muna
  • 2 õuna
  • 1 küps banaan
  • 3 sl mett
  • 0,5 tl soola
  • 1 sl kaneeli

Riivige õun, lisage kahvliga peeneks vajutatud banaan, segage hulka mesi, kaneel ning kaerahelbed. Vahustage muna, valage eelnevalt valmistatud segule ning ärge unustage ka soola. Kallake tainas vormi, küpsetage 160 kraadi juures 30–40 minutit. Tõstke ahjust välja ning laske jahtuda, seejärel lõigake sobiva suurusega batoonideks. Kui on plaan nädala sees neid tööle või kooli kaasa võtta, võib küpsetuspaberist igale batoonile lõigata ka katte. Säilitage külmkapis.

Kaerahelbepallid

  • 2 sl mett
  • 2 sl maapähklivõid
  • 0,5 klaasi kaerahelbeid

Tõstke mesi ja maapähklivõi kaussi, segage ning lisage kaerahelbed. Kui lusikaga segamine läheb väga tüütuks, on õige käised käärida ning kätega mätsima hakata. Soovi korral asetage tainas 30 minutiks külma – nii on lihtsam pallikesi veeretada, sest tainas ei kleepu väga käte külge. Pallikese jaoks piisab teelusikatäiest tainast, veeretage see ettevaatlikult ümmarguseks palliks.