Monica tõdes, et alguses kassid uut kasti natuke võõristasid. Esimese päeva vaatasid kassid seda kasti sellise näoga, et „kus me nüüd käima hakkame“. Ühe korra hiilis isegi üks kassidest vanntuppa ja tegi oma häda duššinurka. Aga teisel päeval ei käinud kumbki kass ringi sellise näoga, et nad peavad hirmsa häda pärast jalad ristis hoidma. 

Kuna kassiliiva kogus on mõeldud ühele kassile kaheks nädalaks, on arusaadav, et kahe kassi kodus tuli kast välja vahetada nädala pärast. Kasti sisu ei hakanud haisema mitte kassipissi, vaid väljaheidete järgi, mida omanik vahepeal kastist ära ei koristanud, kuna oli reisil.

Ta tunnistas, et on harjunud kunstgraanulitega, mida vahetab iga kümne päeva tagant ning mida ta vahepeal ka ei uuenda.

Miinuseks pidas kahe kassi omanik seda, et Lu-Lu saepurugraanulid lagunesid märgudes ja seda puru tassisid kasid käppadega ka kastist välja. „Need on alguses suured nagu maisipulgad, aga kui see saab märjaks, siis see muutub pudiks ja kassid tassivad selle pudi kastist käppadega välja,“ ütles perenaine.

Monica ei ütle Lu-Lu kassiliiva kohta midagi halba, aga tunnistas, et nende perele sobivad paremini kunstgraanulid, mis on täiesti hooldusvabad. Lu-Lu papist kasti panin ta musta prügikotti koos sisuga ja viskas pügikasti.

Urve ja tema kass Piraat Rocca al Marest testisid Lu-Lu kassidele mõeldud graanuleid terve kuu aega.

Perenaine meenutas, et kassiliiva karp pakkus uue asjana kassile esialgu huvi, nuuskis kui see kinnisena ukse kõrval seisis. „Avasin karbi, mis on väga lihtne, ainus mõte kais läbi, et kas see pappkarp peab niiskust, mis kassi uriiniga tekib?“ meenutas perenaine oma esimest kõhklust. 

Urve vahetas varem kasutuses oleva teemantgraanulid (hinnaklassis 2.50-3.50 sõltuvalt pakkumisest poes, mida jagub kaheks nädalaks ühest pakist) uute katsetatavate vastu.

„Öösel kuulsin kolinat, kass oli oma vana liivakasti karbi üles leidnud, selle ümber ajanud ja sinna pissinud, uude liivakasti ei läinud,“ meenutas Urve. „Hommikul tegin vahetuse, võtsin vana liivakasti ja kallasin sinna uue segu. Kass käis uudistamas, aga sisse ei läinud, kuigi nägin, et tal oli vajadus.“

Järgmine päev läks perenaine võistlustele ja jättis kassi liivakastiga omapäi. Hiljem selgus, et vanas kastis uut sorti “liiv” oli tarvitusele võetud.

Lu-Lu graanulid kestsid poole kauem kui lubatud kaks nädalat. Perenaine vahetas kasti sisu välja alles siis kui kõik graanulid olid lagunenud ehkki ka siis ei olnud veel ebameeldivat lõhna tunda.

„Mina ostaks seda liiva, sest see kestab kaua ja kass ei kanna neid käppadega tuppa laiali,“ kiitis kassidele mõeldud Lu-Lu graanuleid Urve, kelle sõnul tükkisid teemantgraanulid kassi karvade külge. „See “liiv” on lõhnatu ja peaaegu kuu kasutuse järel ikka ei lõhna ebameeldivalt.“