Pange loomadele piisavalt toitu ja värsket vett. Siseruumi toodud kass vajab ka liivakasti.

Kui loom on toas, võite proovida summutada pauke teleri- või raa-diohelidega.

Kui arvate, et teie loom vajab rahustavat rohtu, pidage nõu loomaarstiga. Inimestele mõeldud rahusteid ei tohi loomale anda!

Kõrvalruumi suletud looma käige sageli vaatamas.

Väike loom, kes on toas, võtke sülle. Mängige temaga, juhtige ta tähelepanu kõrvale.

Kui loom on jäänud siiski õue, võib ta lärmist ehmununa põgeneda. Siis on tähtis, et ta võimalikult ruttu teie juurde tagasi jõuaks. Selleks hoolitsege, et teie loom oleks korralikult kiibistatud. Kirjutage kaelarihma peale ka oma telefoninumber. See ei pruugi tarbetu olla ka siis, kui loom elab toas, sest ta võib pühadesaginas uksest välja lipsata.



Lemmik ja toit

Kuigi loomaomanikud üldiselt teavad, et kõik hea-parem, mis inimeste pühadelaual pakutakse, ei sobi koerale, peavad loomaarstid ikka ja jälle pühade ajal aitama endale söögiga liiga teinud loomi. Kuigi üks keskmine koer on meelsasti nõus ära sööma näiteks tahvli šokolaadi, on see talle kõike muud kui kasulik, tegelikult on see ohtlik.

Ei tasuks unustada sedagi, et ka siis, kui kausis ootavad koera vaid korralikud koerakrõbinad, võib loom tajuda pühadeaja vabamat õhkkonda ja varustada end toidulaualt ise.

Kuid koera ei tohiks ka pühaderõõmuta jätta. Selleks sobib mõni peenemat sorti koeravorst, maitsestamata lihakraam või rammus kont.