VAATA, missugused tooted konkureerivad väikeettevõtjate parima toiduaine tiitlile
„Tänavu on meil eriti hea meel selle üle, et piirkondlikul konkursil osaleb pea kolmandiku võrra rohkem tooteid kui eelmisel aastal,“ kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Mõned neist on juba omal käel tuntuks saanud – nagu näiteks graafilise disaini auhinna võitnud Moe Viin 1886. Paljud kvaliteetsed tooted on aga alles oma välja teenitud tuntust kogumas.“
Eesti Parim Toiduaine 2013 parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitati välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile kandideerib viis toodet, Põhja-Eestis kuus , Virumaal kolm ja Lääne-Eestis tervelt üheksa toodet.
Toidutootjad, kes oma uudistoodetega piirkondlikul konkursil esinevad, on Luha AV, Luke Farmimeierei, Pajumäe Talu, Taarapõllu Talu, Kõlleste Kommimeistrid, HTÜ Tootmine, Kivisaare Veski, Läätsa Kalatööstus, Nantecom Saaremaa DeliFood, Keisri Köök, GrainPro, La Muu, Eesti Traalipüügi Ühistu, Eesti And, Smackers, Estonian Spirit ja Polven Foods.
“Eesti Parim Toiduaine piirkonna väikeettevõttelt 2013“ konkursi võitjad kuulutatakse välja koos “Eesti Parim Toiduaine 2013” konkursi üldvõitjatega aprilli lõpus toimuval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil.