08.09.2010, 13:13
Vabaõhumuuseumi suurel leiva- ja kartulipäeval avatakse Kartuliakadeemia
Pühapäeval toimub Eesti Vabaõhumuuseumis Suur Leiva- ja Kartulipäev, mille raames avatakse esmakordselt Kartuliakadeemia, õpikoda, kus saab tutvuda ja maitsta Eesti Kulinaaria Instituudi kokkade kartuliroogi, näha ja kaasa osta erinevaid Eesti kartulisorte ning küsida nõu nii kartulikasvatajatelt kui kokkadelt.
FOTO:
Nätsi tuuliku platsil asuvas Kartuliakadeemias saab näha ja maitsta erinevat sorti Eesti kartulit, kohtuda kartulikasvatajatega ning proovida, mida maitsvat Eesti Kulinaaria Instituudi kokad neist kartulisortidest valmistavad. Kartuliretsepte jagavad Angelica Udeküll, Inga Paenurm, Ants Uustalu ja Rene Uusmees. Nõu annavad kartulikasvatuse spetsialistid. Akadeemia tegevust koordineerib Dimitri Demjanov.
Võimalus on kaasa osta head kodumaist kartulit ja sõlmida kokkuleppeid talvekartuli varumiseks. Lapsed saavad meelt lahutada põnevas kartuliteemalises Loovustoas.
Toimub ka parima kartulisordi valimine. Tule, maitse ja anna oma hinnang! Valikus 20 Eesti kartulisorti, nagu Arcona, Flavia, Princess, Secura, Satina jt.