Väldi vargust!

Pahatahtlike kurikaelte ohjamiseks on võimalik lipp markeerida – riidesisese trükiga saab lipule kanda omaniku (korteriühistu, pere, kool jms) nime ja aadressi. Trükk ei pleegi ja seda ei saa eemaldada – seetõttu pole lippu võimalik kasutusse võtta mõnes teises kohas või müüa järelturul.

Kuna nime saab kanda vaid uutele lippudele, on ka teine - küll pisut tülikam - viis lippu säästa: puurida vardahoidjasse auk ja fikseerida igal heiskamisel lipuvarras kruviga – nii ei ole pahatahtlikel võimalik lipuvarrast hoidikust kiiresti kaasa haarata ja vargused jäävad olemata.

Seda on soovitav teha jalakäijatihedates piirkondades (näiteks vanalinn) või juhul, kui vargusi on juba esinenud.

Keerdus lipp ei ole ilus

Et veebruaris esineb tugevaid tuuleiile ning majade vahel tuul kakeerutab, juhtub sageli, et lipud kerivad end ümber varda, aga lahti enam ise ei tule. Silmailu selline vaatepilt ei paku ning majaomanikule on tülikas keerdunud lippu ühtelugu lahti käia harutamas.

Keerdumise vältimiseks saab lipuvardale paigaldada metallist fiksaatori, mis hoiab lippu alt või ülalt kinni. Paigaldamine on lihtne ega nõua erilisi abivahendeid. Fiksaatorit saab kinnitada ka juba olemasolevale puit- või alumiiniumvardale.

Fiksaator on 100 cm pikk (eritellimisel 120 või 150 cm), valmistatud metallist ning kuumtsinktöödeldud – seega see ei roosteta. Fiksaatori saab vardal paigaldada lipu alla või kohale, fikseerides vastavalt lipu alumise või ülemise serva. Fiksaator jääb varda külge, seda ei pea eemaldama.