“See aasta on eriline, kuna tooteid oli esitatud kõigist toiduainesektoritest,” ütles väikeettevõtete tootekonkursi Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. “Tänavu esitati 21 toodet, aga neid võiks olla rohkem, kuna tublisid väiketootjaid on meil palju rohkem ja konkursil osalemine on võimalus tähelepanu ja tuntust pälvida.”

Piirkondlikul konkursil olid oma uudistoodetega esindatud HTÜ Tootmine OÜ, OÜ Otepää Lihatööstus, Maadlex OÜ, Luke Farmimeierei OÜ, Nopri Talumeierei OÜ, Largo AS, Maris Gilden AS, Elujõud OÜ ja Bacula AS. Võistlustoodete hulgas oli nii ökotee, rukkileib, hapupiim, juust, vorst, sink, ketšup, moosid, nektarid ja ka maiustused.

Žüriile avaldasid muljet mitmed huvitavad pakendid, tootenimetused ja -ideed, näiteks Bacula Kirbitsasahvt (kõrvitsamoos), Breti Kohvimaitseline hommikujuust või Otepää lihatööstuse Edgar rulaad Tõusu oode.

Hindamiskomisjon otsustas kahele tootele omistada pronksmärgi ja tunnustada veel kolme toodet. “Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2012“ konkursi võitjad kuulutatakse välja koos “Eesti Parim Toiduaine 2012” konkursi üldvõitjatega aprilli lõpus toimuval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Juba 18. korda toimuva uute toiduainete konkursi “Eesti Parim Toiduaine” eesmärgiks on innustada tootjaid tegelema tootearendusega, seeläbi tõstes kvaliteeti ja konkurentsivõimet nii Eestis kui eksporditurgudel.