Seesamiseemnetega kaetud kreveti-juustuampsud

- 100 g Saare juustu

- 170 g krevette

- 6 viilu röstsaia

- 1 munakollane

- sidrunimahla

- murulauku

- seesamiseemneid

Riivige juust ning purustage koos krevettide ja munaga köögikombainis. Lisage hakitud murulauk ja soovi korral natuke sidrunimahla. Määrige saadud kreemiga röstsai ja asetage teine saiaviil peale. Lõigake sai neljaks kolmnurgaks ja katke hoolikalt seesamiseemnetega. Praadige pannil kuldpruuniks.

Kadaka juustu ja spinatiga täidetud filotainapirukad

- 100 g juustu

- 150 g kanafileed

- 100 g spinatit

- 80 g filotainast

- 1 muna

- 2 sl piiniapähkleid

- 1 küüslauguküüs

- sulatatud võid

Lõigake kana kuubikuteks ja praadige pannil, riivige juust, hakkige küüslauk ja lisage spinat. Segage massile juurde muna ning maitsestage soola ja pipraga. Lõigake filotainas 10cm ruutudeks ja määrige kohe võiga, muidu muutub tainas rabedaks. Pange igale tainaruudule üks supilusikatäis täidet ja rullige kokku kolmnurkseks taskuks nii, et tainakiht oleks igalt poolt vähemalt kahekordne. Määrige pealt muna või võiga ja küpsetage ahjus umbes 10 min, kuni pirukas on muutunud pealt kuldpruuniks

Mini-quiche peekoni, porru ja Kadaka küüslaugujuustuga

- 70 g Kadaka suitsutatud juustu küüslauguga

- 150 g suitsutatud peekonit

- 1 muna

- 0,5 dl 35% rõõska koort

- 50 g porrut

- soola, purustatud musta pipart

Ostke poest valmis liiva- või muretainast korvid. Soovi korral võite korvid ka ise küpsetada. Praadige suitsupeekon kuldpruuniks ja siis lisage hakitud porru ning kuumutage vaid hetke. Kloppige kausis munad rõõsa koorega ühtlaseks, maitsestage soola ja pipraga. Segage juurde praetud peekon ja riivitud juust. Kallake täidis korvi ja küpsetage ahjus 180° kuumuses umbes 10 minutit.

Muna-juustukreem krõbeda saia ja vähisabadega

- 100 g Saare juustu

- 2 muna

- 3 sl majoneesi

- 4 viilu röstsaia

- 50 g vähisabasid

- peterselli

- pipart

Keetke munad, riivige juust ning purustage koos muna ja majoneesiga köögikombainis ühtlaseks massiks, lisage maitse järgi pipart. Röstige sai ning lõigake neljaks kolmnurkseks tükiks. Katke sai massiga, hakkige peale peterselli ning kaunistage vähisabadega.

Lehttainapirukas lõhe, koriandri ja Kadaka juustuga

- 75 g Kadaka suitsutatud juustu

- 200 g lehttainast

- 150 g lõhet

- koriandrit

- seesamiseemneid

Rullige lehttainas lahti ning asetage sellele lõhe, koriander ja viiludena Kadaka juust ning rullige pirukaks. Määrige pealt munaga ja puistake üle seesamiseemnetega. Küpsetage ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.