Olustvere mesi (700 grammi) maksab 4.50 ja Halliste mesi (500 g) 2.60 eurot. Mitut sorti kartuli kilo on 50 senti. Küüslauk maksab 15 eurot, Peipsi sibul 2 eurot.

Euroraha nimetatakse Viljandi turul ka Eesti rublaks. Krooni ju enam pole ja euro kuidagi umbmäärane.

Leo jutu järgi liigub turul ka näppajaid. Tema enda letilt on püütud küüslauku haarata. Ühel müüjal olevat aga lumelabidas otse nina alt ära viidud ja püütud samas turuväravas maha müüa. Omanik saanud jaole ja andnud üle turja.

Leo ootab kevadet, et saaks kurgid kasvama panna. “Mullu veeti viimane lumi parkimisplatsilt lausa enne jaanipäeva kaugemale, ehk saab sel aastal kiiremini,” loodab mees.

Kui suvel päris hullusti vihma peaks sadama, laseb Leo leti kaitseks alla vana kinoekraani. Nii kui turuväravast sisse astud, vaatab valge ekraan vastu. “Paneks sinna ekraanile reklaami, aga kunstniku käest tellida on kallis,” arutleb Leo. Aega arutleda on, sest ostjaid parasjagu vähe.

Kurvad on praegu Viljandi turu kalamüüjad. Kui värsket räime ei ole, siis ostjaid napib. Juba teist aastat tuuakse Viljandisse silku Lätist. Sadamad ja meri on jääs ning räimepüüdjad tööta. Küll on aga Võrtsjärve koha ja haugi, värsket lesta Lätist või Poolast, Peipsi latikat ja Norra forelli. Suur valik on Tartumaa Kõrveküla ja Peipsi kandi suitsukala ja muid kalatooteid.

Enne valimisi võis turul näha erakondade poliitikuid ja toetajaid vilkalt pastapliiatseid, kohvi, teed, õhupalle ja muud nänni jagamas. Nüüd vedeleb turuhoones laual üksik IRLi valimistrükis. Nendega on nüüd tükiks ajaks rahu majas.

Kuna Viljandi linnapea Kalle Jents osutus Riigikokku valituks, määratakse tema asemele uus.