Riisipuding Riz b haleeb



Riisipuding Riz b haleeb
Riz b haleeb on lihtne, aga maitsev.Arengukoostöö Ümarlaud

Asia ja Hussam saabusid Eestisse möödunud aasta septembris. Hussam on hariduselt lastearst, Asia on aga õppinud prantsuse keelt. Nad lahkusid Süüriast 2016. aasta alguses, kui Asia oli neljandat kuud lapseootel ning olukord koduriigis muutus väljakannatamatuks. Läbi Türgi jõudsid nad Kreekasse, kus aitasid teisi põgenikke vabatahtlikena. Pärast poolt aastat ebakindlust saabusid nad lõpuks Eestisse.

Nüüd elavad nad Tartus ning õpivad jõudsalt eesti keelt. Siit on nad leidnud heade inimestega ühiskonna, kus kõik on hästi läinud. Hussam sai end siin arstina registreerida, nüüd tuleb ära teha veel eesti keele eksam.

Asia aga unistab oma söögikohast. Kohviku pidamise mõte tekkis neil peres pärast seda, kui nad hakkasid Eestis igatsema koduse toidu järele ning märkasid, et seda kuskilt saada ei ole – seetõttu tuli iseenda kokaoskusi meelde tuletada ja küpsetama hakata.

Riz b haleeb ehk otsesõnu “riis piimas” on üks lihtsamaid ja ka odavamaid Lähis-Ida magustoite, mida kodus järele teha. Head isu!

Riisipuding Riz b haleeb

5 inimesele:

Vaja läheb:

  • 1 liiter piima
  • 50 g lühikest riisi
  • 1 tl tärklist
  • vastavalt soovile suhkrut
  • 1 tl roosivett (soovi korral)
  • pistaatsiapähkleid ja kaneeli kaunistuseks


Valmistamine:

Loputa riis ja leota soojas vees. Keeda riisi 10 minutit keskmisel kuumusel, seejärel nõruta. Lahusta tärklist natukeses vees. Lisa riis ja tärklis piimale ja kuumuta pidevalt segades, kuni riis on valmis. Lisa suhkur ja roosivesi ning sega, kuni puding pakseneb. Serveeri kaussidesse ja jäta jahtuma. Enne söömist kaunista pistaatsiapähklite ja kaneeliga.