"Kasutasin endatehtud nabanööri-sidujat ka oma lapsel kolm aastata tagasi, kuid siis polnud saada dekoreeritud varianti. Praegu leiab internetist rohkelt erinevaid õpetusi, kuidas ise ilusat nabanööri valmistada. Traditsiooniline plastklamber pole mitte ainult kole, vaid ka kõva ja ebamugav. Sestap otsivadki emad paremaid variante," selgitas ämmaemand Emma Nolan. Tema sõnul on nakkuse levimine üsna ebatõenäoline.

Samas hoiatab sünnitusabiarst Gino Pecoraro selliste toodete kasutamisel just infektsiooni levimise eest. Tema sõnul on tegemist lihtsalt moeröögatusega, millega püütakse silma paista.

"Olgu heegeldatud või kootud, see on potentsiaalne nakkusallikas. Saab kergesti märjaks, ka uriini ja väljaheitega. Plastikust variante on kerge kasutada ja need on esmasel pealeasetamisel steriilsed," väidab dr Pecoraro.

Samas kinnitab kahe lapse ema Amelia Robertson, et on mõlema lapse sünni järel isetehtud nabanööri kasutanud ning midagi hullu ei juhtunud. "Need on mugavad ja moel pole sellega midagi pistmist," on Robertson veendunud.