Kardioloogia rahastust on tema sõnul vähendatud 2016 aastast rohkem kui 3 miljoni euro võrra. "Plaan on veel kärpida täiendavad enam kui 2 miljonit eurot 2017. aastast," jätkas ta.

Tema teada tehakse seda tehakse valikulise tervishoiteenuste kulupõhiseks muutmise teel. "Ehk kulupõhiseks tehakse ainult need teenused, mis võimaldasid senini „ülal pidada“ kahjumlikke ning ka tervishoiuteenuste loetelus üldse mitteolevaid teenuseid, mida me aga reaalselt osutame," selgitas Laanmets. Sinna hulka kuulub mitu kardioloogia valveteenust, k.a ööpäevaringne infarktiravi teenistus.

Haigekassa esindaja saatis Terviseuudistele kirja, kus nad kinnitab, et tervishoiuteenuste hinnakirja kaasajastamine ei vähenda teenuste kättesaadavust. Järgmisel aastal püsib kardioloogia eriala eelarve vähemalt tänasel tasemel, eelarvet ei vähendata.

"Vältimatu abi, ka infarkti korral, peab alati olema inimestele tagatud. Sellega arvestavad nii haigekassa kui ka haiglad lepingute planeerimisel," rõhutas esindaja kirja lõpus.

Allikas ja täispikk tekst: Terviseuudised.ee