„Enam kui 50% neist töötajatest, keda vajab järgmise kümne aasta jooksul meie tööturg, on just ametialase haridusega,” sõnas ta.

Initsiatiiv kutsevaliku päeva korraldamiseks tuli Kehra Gümnaasiumi direktorilt Urve Rannaäärelt, kes peab oluliseks, et noored valiksid endale õppimiseks eriala, mis neile tõsiselt sobib ja neid huvitab.

„Praegu räägitakse väga palju kõrgharidusest, aga see pole igale noorele sugugi sobiv variant,“ sõnas Rannaääre, lisades, et oluline on tutvustada ka teistsuguseid valikuid, mis võivad olla hoopis paremad.

Infopäeva korraldab SA Innove koostöös Kehra Gümnaasiumiga. Korraldamist toetavad Euroopa Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium. Infopäev algab kl 11.00 ja lõppeb orienteeruvalt kl 14.00. Tutvustatakse erinevaid ametikoole ja ameteid.

Infopäeval osalevad Haapsalu, Järvamaa, Narva ja Tartu Kutsehariduskeskused; Tallinna Ehituskool, Tallinna Transpordikool, Tallinna Polütehnikum ja Tallinna Teeninduskool; EMA Merekool, Väike-Maarja Õppekeskus, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool, Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool, Hiiumaa ja Kuressaare Ametikoolid.