„Maaelu Edendamise Sihtasutus annab laenu läbi panga väikestele põllumajandusettevõtetele ja talupidajatele. Lisaks saab krediidiasutus vastavalt vajadusele ise volituse alusel vormistada laenule tagatiseks kuni 80% MESi garantii," selgitas veebruaris MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Tänaseks on laenu saanud 167 ettevõtjat. Keskmine kevadtöödeks kasutatud laenusumma oli 516 559 krooni.

„Pangad kasutasid MESi poolt pakutud võimalusi aktiivselt. Ehk kõik, kes tingimustele vastasid ja MESi kaasabi vajasid, on seda ka saanud. MES ei tee vahet suurtel ja väikestel ettevõtetel ja meil on hea meel tõdeda, et pangad ei pea paljuks ka väikeste krediitidega tegeleda. Selle näiteks võiks tuua, et kõige väiksem kevadtööde laenusumma oli 20 000 krooni," rääkis Rosenberg nüüd.

MESi raha kasutati 143 ettevõtja finantseerimiseks summas 67,1 miljonit. MESi 40 miljonit krooni tagatist oli abiks 70 laenu saamisel. 2009.a veebruarist 1. juunini on laenu ja tagamise kombinatsioonidega finantseeritud kevadtöid üle 86,3 miljoni krooni.

Kevadtööde finantseerimisel tegid MESiga koostööd Aktsiaselts Eesti Krediidipank, AS SEB Pank, AS UniCredit Bank Eesti filiaal, Bank DnB NORD A/S Eesti filiaal, Marfin Pank Eesti AS, Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaal, Swedbank AS ja Tallinna Äripanga AS.