Eesti Töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu märgib, et kogu messi läbiv teema on üles ehitatud tööelu kujundamisele: kuidas mõelda selgeks, mida tulevikus teha ja milliseid samme oma tööelus astuda. Sellega seonduvad ka messi seminariprogramm, temaatilised töötoad ja messil pakutav tasuta karjäärinõustamine.

Kultuurikatla 0-korrusel asub Euroopas töötamise ala, kus paiknevad EURES nõustajad ja välisriikide tööandjad. Seal toimub ka EURES seminar, kus räägitakse kõigest sellest, mis on seotud välismaal töötamisega. Messil osalevad Eesti, Soome, Norra, Läti, Tšehhi ja Bulgaaria EURES nõustajad, mitmed puuetega inimeste organisatsioonid ning erinevad töötukassa koostööpartnerid.

„Kuna pensioniiga tõuseb ning töötamise aeg üha pikeneb, on näiteks 40aastasel inimesel üldjuhul veel üle poole tööelust ees ning sageli on inimesed oma tuleviku suhtes ebakindlad,“ iseloomustab Sarapuu tööturul toimuvaid suundumusi.

Messi ajal toimub ka näitlikke esitlusi, mida ikka läbi viiakse, kui kusagil rohkem rahvast koguneb. Nii näitasid täna pärastlõunal Kultuurikatla esisel platsil oma oskusi kaks tolli- ja piirivalveteenistuses ametis olevat kahe-pooleaastast labradori, kes alles hiljaaegu lõpetasid narkokoerte kooli.
Kogu üritus on külastajatele tasuta.