Kuna stsenaariumi kohaselt ei suudetud põlengut saare rahva abiga likvideerida, reageerisid tulekahjule kutselised päästjad Kuressaare, Kihelkonna ja Leisi päästekomandost. Kokku saadeti saarele appi 12 meest. Päästjad, vajaliku varustuse ning ATV Argo toimetasid Roomassaare sadamast Abrukale piirivalvekaater, veeteede ameti laev ja Kaarma valla kaks alust. Tulekahju kustutamiseks pumbati mootorpumpade abil mööda voolikuid põlengu paigale vett. Päris tuld õppuse tarvis Abrukal tegema ei hakatud. Ligi 2,5 hektari suurune metsatukk, kus põleng kava järgi puhkes, eraldati muust piirkonnast lintidega.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe jäi õppuse käiguga väga rahule. “Vabatahtlikud päästjad olid ääretult tragid oma džiipidega varustust vedama. Lausa lust vaadata, kui hästi see laabus. Ausalt öeldes, ma ei uskunud, et õppus nii ladusalt välja tuleb,” kiitis Lindmäe.

Kuna väikesaartel on tulekahjusid harva, siis vajavad Lindmäe sõnul just need saared õppuste seisukohast rohkem tähelepanu.