Eelmisel aastal olid populaarseimad erialad bakalaureuseõppes psühholoogia, haldus- ja ärikorraldus ning õigusteadus. Magistriõppes sooviti enim õppima asuda organisatsioonikäitumise, sotsiaalpedagoogika ja lastekaitse ning eripedagoog-nõustaja erialadele.

Tallinna Ülikooli lõpetas sel kevadel rohkem kui 1700 tudengit. Värskeid bakalaureusi on üle tuhande, magistreid peaaegu 600, välja anti 79 rakenduskõrghariduse diplomit. Cum laude lõpetas sel kevadel 68 magistrit, 63 bakalaureust ning kuus rakenduskõrghariduse diplomi saanut.

Tallinna tehnikaülikoolis (TTÜ) saab bakalaureuse-, integreeritud ja rakenduskõrgharidusõppes saab 35 õppekava vahel, magistriõppekavu on kokku 48.

TTÜ suvine vastuvõtt on suurel osal õppekavadest künnisepõhine – vastu võetakse kõik, kes täidavad ülikooli vastuvõtutingimused. Lävendikalkulaator ülikooli kodulehel annab esialgse vastuse bakalaureuse- ning integreeritud õppe erialade sisseastumisvõimaluste kohta. Lävendikalkulaatorit saab kasutada vaid nende erialade puhul, kus pole nõutav erialane sisseastumiskatse või motivatsioonikiri.

Enamikel erialadel on sisseastumiseks vajalik laia matemaatika riigieksami tulemus või tehnikaülikooli enda matemaatikakatse tulemus.

2016/2017. õppeaastal alustas TTÜs õpinguid rohkem kui 3 234 uut tudengit, neist 2 780 Eestist ja 454 välismaalt.