„Rõhutame üle, et streik Rakvere Lihakombinaadis toimub piinliku täpsusega seadust järgides,“ selgitas Arhangelski. Asjaga tegelevad ametiühingu poolt Eesti parimad ja laialdaseima kogemusega eksperdid ja juristid.

Ametiühingu info kohaselt on inimesi ähvardatud lihakombinaadi kesklaos, maitseainete osakonnas ja praetootmise osakonnas. Ähvardamise vältimiseks on ametiühing soovitanud töötajatel vestlusi salvestada, kuna tööandja tegevus on seadusevastane ja kriminaalkorras karistatav.

Ametiühing palub endiselt anda vihjeid tööandja ebaseaduslikest mõjutamiskatsetest ning juriidilise kaitse saamiseks astuda ka ametiühingu liikmeks.

Vastavalt AS HKScan Estoniale saadetud streigiteatele nõuavad Rakvere Lihakombinaadi töötajad tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16% võrra alates 1. veebruarist 2018 ja 16% põhipalga tõstmist 1. juulist 2018. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudeta. Palgaläbirääkimised jooksid ummikusse, kuna tööandja ei nõustunud töötajatele tegema ühtegi konkreetset palgapakkumist.
KOMMENTAAR | HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere:
”Kinnitame, et tööandja peab kinni kõikidest seadustest ja reeglitest ning taunib täielikult igasugust ähvardamist.


Oleme ka korduvalt majasiseselt kommunikeerinud, et austame inimeste soovi kuuluda ametiühingusse ning nende seadusliku õigust streiki korraldada.


On aru saadav, et tegemist on emotsionaalse teemaga, kuid kinnitan, et ettevõte ei tolereeri mingil juhul sellist käitumist (töötajate ähvardamist - toim).”