ATs avaldatakse teadaande põhjus, isiku ees- ja perekonna­nimi ning sünniaeg. Selline teade võib olla aktiivne kuni kaks kuud.

Seletuskiri selgitab, et Ametlikes Teadaannetes ei märgita isiku kehtivat aadressi, viidatakse vaid sellele, et omavalitsusele teadaolevalt ei ela isik rahvastikuregistris registreeritud aadressil.

Sarnane on regulatsioon ka praegu kehtivas rahvastikuregistri seaduses (§ 46), mille kohaselt on teatud juhtudel ruumi omanikul õigus taotleda omavalitsuselt isiku rahvastikuregistrisse kantud aadressi muutmist. Ka sellisel juhul teavitab omavalitsus isikut enne posti teel ja avaldab teate ATs, kus on teadaande põhjus, isiku ees- ja perekonnanimi ning sünniaeg.

Haldusmenetluses tuleks kättetoimetamisel kasutada
nn sammsammulist lähenemist − Ametlikesse Teadaannetesse jõuab teave alles siis, kui teised kättetoimetamise viisid ei anna tulemust.

Palju on siiski ka paremaks läinud. Andmekaitse inspektsioon tegi 2011. aastal erakorralise ettekande Riigikogu põhiseaduskomisjonile, et internetis ei ripuks väljaande Ametlikud Teada­anded kaudu isikuandmed igavesti üleval (n-ö guugeldatavana), vaid teade võetakse maha pärast selle eesmärgi saabumist. Nüüdseks teadete automaatne kustumine töötab.