Ja jätkas: "Seto-Läti ühisprojekti lõpufoorumit võõrustas Nopri Talu peremees Tiit Niilo. Mul ei õnnestunud temalt küsida, miks tema ikka veel seal eikusagimaal toimetab. Ja mitte ainult tema, vaid ka abikaasa Vilve ja nende viis last. Rääkimata 160 lüpsilehmast. Nopri Talumeierei toidab ära nii oma pere kui ka ümberkaudse rahva. Ja puhta eestimaise toiduga. Meierei poes ei tulnud mul pähegi müüja käest uurida, kas vorsti sees ikka liha ka on.

Ühed teised "hullud" peavad Meremäel Setomaa Turismitalu. Värskas tegutseb Seto Talumuuseumi Tsäimaja. Kes on seal korra seto suuliimi või kama ubinidega maitsnud, ei jäta uuesti tulemata.

Setomaal algab lapse huvialaring kakskümmend meetrit kodutalu välisuksest. Eesti elu hoitakse mitte Rottermanni kvartalis, vaid Piusa koobaste ümbruses."

Lõpetuseks soovitas Andres Arrak kuulajatel selle asemel, et oma palehigis teenitud eurod kuskile Sharm el-Sheiki või Hurqadasse tassida, kus õlu soe, teenindus kehv ja kolm inimest ruutmeetri peal, end hoopis Eestimaal hästi tunda. "Elu Setomaal on võimalik!" tõdes ta.

Andres Arraku päevakommentaari saad lugeda ja kuulata SIIT.