Kalakasvatuses kasvatatava kalana nähakse eelkõige koha, kuid plaan on kasvatada ka teisi liike nagu ahven, kisutš, põhja-atlandi lõhe, kammeljas ja pikemas perspektiivis tursk, ameerika koha, rääbis ja peled.

Kasvatust plaanitakse rajada täissüsteemsena - selles saaks toimuma kala kasvatamine marjast kaubakalani. Eelkasvatus saab koosnema aretuskeskusest, haudejaamadest ja maimude järelkasvatuskeskusest - basseinide veemaht on kokku 200.000 kuupmeetrit, sellest umbes pool põhjavesi.

Piisava vanuse saavutamisel viiakse noorkalad torustikke pidi kaubakala kasvatamise basseinidesse.

Kaubakala kasvatamiseks rajatakse täismahu puhul 36 sektsioneeritud basseini veemahuga umbes 432.000 kuupmeetrit.

Toodetud kala töödeldakse kohapeale rajatavates tehastes, tehasehoondes saavad olema kuni kolmekorruselised. Kala fileeritakse, külmutatakse ning pakendatakse, kala töötlemine saab toimuma nii käsitsi kui mehhaniseeritult. Pikemas perspektiivis on kavas kala ka suitsutada.

Kalade kasvatamisel tekkivat setet on kavas kasutada väetisena. Pikemas perspektiivis, kui tootmismaht on piisavalt suur, on võimalus kasutada nii setet kui kalajäätmeid biogaasi tootmisel.

Sette kasutamiseks sõlmitakse kokkulepped põllumajandustootjatega, eelkõige põllumajandusühistuga E-Piim.

Juurdepääs farmile plaanitakse lahendada Audru-Tõstamaa maanteelt uue teega. Tööliste sõidukite parkimiseks rajatakse juurdepääsutee servadesse parkimisalad, tööliste transport lahendatakse osaliselt tellitava ühistranspordi abil.

Pideva sidevarustuse tagamiseks rajatakse individuaalne mobiilsidemast. Elektrivarustusega tagamiseks rekonstrueeritakse kogu piirkonna elektrivõrk.

Kalakasvatuse kompleksi on kavas rajada ka õppekeskus, mille baasil oleks võimalik arendada ja edendada intensiivkalakasvatuse seotud teaduslikke teadmisi.

Kava kohaselt võib 52,5-hektarilise ala detailplaneering kehtestamiseni jõuda novembris.

KSH aruandega ja planeeringu lahenduse joonisega saab tutvuda Hendrikson & Ko OÜ koduelehel. Ettevõttele saab KSH aruande kohta kirjalikke ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi esitada kuni 26. septembrini.

KSH aruande avalik arutelu toimub 29. septembril Audru vallamajas.