Kutseõppurite maailmameistrivõistlustel esindavad Eestit noored meistrid eri kutsekoolidest. Võistlustulle astuvad seitsme eriala kutseõppurid: mehhatroonikud, maastikuehitajad, mööblitisler, plaatija, infotehnoloog, veebidisainer ja restoraniteenindaja.

WorldSkills on hea võimalus noortele, kes on edukalt osalenud Eesti kutsemeistrivõistlustel. Sel aastal on Eesti võistlustest osa võtnud enam kui 450 noort ning osalejate arv on iga aastaga kasvanud. Kutsemeistrivõistlustel osalemise populaarsus kasvab ka mujal maailmas, mis on noortele kindel märk, et kutseharidus annab eeldused edukaks karjääriks.

Tänavu toimub WorldSkills 43. korda ning võistlused kestavad 16. augustini. Iga kahe aasta tagant peetav suurvõistlus on noortele tähtsaim kutseoskuste testimise ja näitamise koht. Eesti koondis on maailmameistrivõistlustest osa võtnud neljal korral, seni on parimaks soorituseks olnud kümnes koht ning koju on toodud neli meisterlikkuse medalit. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab Sihtasutus Innove.