Ekspordiks lähevad nii Dr Helluse kohupiimakreemid, jogurtid kui 250-grammised jogurtijoogid. "Piim ja juust on uued tooted, neid veel eksporditud pole, kõige uuem on aga  juust, mis sisaldab samuti piimhappebakterit ME-3 ja on müügis olnud vaevalt nädala," lisas Kivine.

Professor Marika Mikelsaar, kelle saavutuseks on koos Tartu ülikooli teadlastega piimatoodete sarja «Hellus» aluseks oleva probiootilise bakteri leiutamine ja patenteerimine, kiitis Tere piimatööstuse ja Tartu ülikooli teadlaste head koostööd.

"Me saime ME-3 bakteri 1995. aasta märtsikuus, kui  leidsime selle bakteri ühe lapse seedetraktist. Aga kui isegi suurtes firmades kulub ühe bakteri tootearenduseks kuni 15 aastat, siis selles mõttes oleme me väga edukad olnud, sest Helluse tooted said hoopis varem tuntuks, " rääkis Mikelsaar.

Miklesaar tõi esile, et  ME-3 on tugevate kaitseomadustega sooleinfektsioonide tekitajate vastu, stabiliseerib mikrofloorat ja aeglustab veresoonte vananemist.

Kõigile Helluse toodetele on märgitud ka ME-3 head omadused: aitab soodustada seedimist, annab püsivalt hea enesetunde ja aitab tõsta organismi kaitsevõimet.

Ehkki ka meie poelettidel on lisaks Dr. Helluse sarjale valida ka näiteks imporditud Danacoli ja Actimeli toodete vahel, ei karda TERE konkurentsi.

"Turg on vaba ja sellel turul võib igaüks müüa, aga eeldame, et tarbija eelistab kodumaist toodet, " ütles Ülo Kivine ja nimetas Dr. Hellust TERE tugevaimaks aktsiaks tulevikus. Sest inimesed eelistavad üha enam tervislikke tooteid.