E-valijakaarti saab tellida, sisenedes riigiportaali eesti.ee ID-kaardi või Mobiil-ID abil või tuvastades end internetipanga kaudu. Et saada e-valijakaarti 20. oktoobril 2013 toimuvateks kohaliku omavalitsuse volikogu valimisteks, tuleb see tellida hiljemalt 19. septembril.

„Täna on e-kaardi tellinud ligi 54 tuhat inimest, kui aga arvestada, et meil on üle miljoni valija ja ligi 800 tuhat internetikasutajat, siis võiks tellijate arv olla oluliselt suurem. Inimesed loevad niikuinii uudiseid internetis ja arved tulevad neile e-mailile. Ühe väga lihtsa liigutusega saab ka valijakaardi endale meili peale tellida,“ rääkis Kungla. „Sa teed kõike juba niikuinii internetis“ on ka kaks nädalat kestva e-valimiskaardi tellimise teavituskampaania põhisõnum.

Nii nagu paberil valijakaart, on ka elektrooniline valijakaart teavitusliku iseloomuga. Seda ei pea välja printima ega valimisjaoskonnas hääletamiseks kaasa võtma ning see ei ole ka elektroonilise hääletamise eelduseks. Need, kes on e-kaardi juba varem tellinud, ei pea uut kaarti tellima, küll aga võiks üle vaadata oma ametliku e-posti seaded, et saadetud valijakaart ikka kohale jõuaks.

E-valijakaart saadetakse valijale, kes omab valimistel hääleõigust, on vähemalt 18- aastane ning kelle elukoha andmed on kantud piisava täpsusega Eesti rahvastikuregistrisse. E-valijakaardi tellimiseks peab inimese ametlik @eesti.ee e-posti aadress olema suunatud igapäevaselt kasutatava e-posti aadressi peale. E-posti aadressi suunamist ja seadeid saab kontrollida samuti riigiportaalis.

E-valijakaardi saab tellida SIIT