EASi juhatus otsustas rahastada Lottemaa teemapargi, Kiviõli seiklusturismikeskuse, Audru ringraja, Rakvere linnuse, Narva-Jõesuu rannaala, Kärdla sadama ja Sõrve tuletornilinnaku väljaarendamise projekte.

"Meie toetusskeem on üles ehitatud nii, et suuremad võimalused võita olid nendel taotlustel, mis toovad Eestisse ja konkreetsesse piirkonda rohkem uusi külastajaid nii Eestist kui välismaalt. Tähtis on ka see, et turistide raha jääks piirkonda ning looks uut jõukust ja töökohti," selgitas Kiisler.

Meetme nõuetele vastavaid projekte hindas EASi moodustatud turismivaldkonna ekspertidest koosnev hindamiskomisjon, mille tulemusena moodustus pingerivi. Positiivse hinde saanud projekte oli 21, millest rahastuse saab 7 kõrgema koondhindega projekti. Tulenevalt taotluste suurest hulgast eraldas regionaalminister vooru eelarvesse täiendavad 4 mln eurot, suurendades seda 16,7 mln euroni.

Esitatud taotlused jagunevad 4 gruppi: kultuuriliselt ja looduslikult väärtuslike objektide väljaarendamise tulemusena loodavad külastusobjektid, teemapargid, mitmekesised aktiivse puhkuse võimalusi pakkuvad keskused ning harrastusveeliiklejatele suunatud ning veeturismi seisukohast olulised väikesadamad.

Projektidega saab lähemalt tutvuda siin.