igaüks peab

oma aferisti

ise kandma

A. ITSKOK


VILDE VAADE

ANTON VILDE

Euro on surnud! Elagu euro! (Kreeka)

Aialeht punkt ee kuulutas välja hernehirmutise konkursi. Saatsin sinna foto oma kuulsatest naabritest õdedest Tihedatest. Nad ei olnud vastu. Pigem oli neil hea meel, et neid on meeles peetud. Esikoht on nüüd kindel.

Meie külapoes algas enneolematu ja uskumatu hinnaparaad - kõik kaubad on nüüd kuni 60% kallimad! Ja kui hästi otsida, leiab veelgi kallimaid kaupu. Näiteks suhkur kallines tervelt 81%!

Ehkki rahval raha pole, on hommikul kümnest alates poes pikk saba. Ega inimesed osta, vaid tahavad näha, kui kalliks saavad kaubad veel minna ning kes need sellised on, kes euroajastul sisseoste teevad.

Räägi veel, et euro ei ole hea! Minu kui asjatundja pilk ütleb, et euro tulles on poes järjekorrad pikemad, kaupa rohkem ja valik laiem ning aina paremaks läheb.

Ükspäev maandusid õed-vennad Sõnajalad oma helikopteriga meie poe taga - tulid pelmeene ja purgisuppi ostma. Mis sa hädaga teed, kui kütuse kallinemise tõttu autoga enam sõita ei jaksa. Ikka tuleb alternatiivvariante kasutada - liikuma on ju vaja pääseda.

Neljapäeval käis meie külas, täpsemalt öeldes poe ees kihutustööd tegemas Toobali Priit keskparteist ja käskis esimehe poolt olla. Kus kohas, mis asjaoludel ja millal tuleb poolt olla, sellest ma aru ei saanud. Ära minnes ütles, et tema ei taha olla viies vanker ratta all.

Toitumisteadlaste sõnul on kõige rohkem kõige kasulikumaid vitamiine kesta all. Nüüd ma ei pese (koorimisest rääkimata) enam ühtegi virsikut, nektariini, õuna, tomatit ega muud vitamiinipommi. Ka kananaha söön kindlasti ära.

Käisin Tallinnas, sõitsin ühissõidukiga. Ma kadestan tallinlasi, kes raskel ajal saavad kaks teenust ühes: sõidavad ühissõidukiga, kus on nii palav, et ka saun on kohe käepärast võtta. Kahju, et aurusauna ei ole, aga küllap kõlbab tavasaun ka.

Nägin oma silmaga, et kahjuks ei oska eestimaalased sauna minnes aluspükse jalast ära võtta. Mis pükstest siin rääkida, kui mõni on saunabussis suisa särgi, teksade ja sokkidega!

Laenasin kreeklastele kaks eurot. Tagatiseks sain Trooja hobuse.


VAATAKS TÕTT

ERKKI BAHOVSKI: "Kas laulvat revolutsiooni oleks üldse olnud, kui 1980. aastate lõpus oleks saanud uudiseid võrgus kommenteerida?"

Postimees, 22. märts 2004


TÕRRE PÕHJAST

Arstiteadlased on avastanud uue haiguse, millel pole sümptomeid. Seda on võimatu diagnoosida ja ravi puudub. Õnneks ei ole haigusjuhtumitest seni teateid.

GEORGE CARLIN


TÕSI TAGA

- Mõnele mehele on küll kulbiga mõistust antud, aga naine peab selle ikka pudrunuiaga paika lööma.

- Korralikus aias on peale hernehirmutise ka porgandipeletis ja kapsakummitus.

- Hull lugu on siis, kui käemees laseb jalga ja ninamees ei anna end näole.

- Kurjategija on ennastsalgav - alati on süüdi halvad sõbrad.

- Kui lind pihku teeb, on häda käes.

ANDRES ÜLVISTE


PAETISME

- Kas elupuult saab elumahla?

- Kas elupäevi ennustab ka kellakägu?

- Tualetis loetakse rohkem kui lugemissaalis.

- Maaslamajat ei lööda. Kas voodis lamajat võib lüüa?

JÜRI PAET


ANEKDOOT

80aastane mees tuleb arsti juurde läbivaatusele.

"Doktor, kuidas mu tervis on?"

"Väga hea! Teie vanuse kohta mees kui metsapull!"

"Jah, ja mul on 25aastane naine. Varsti sünnitab! Vaat mis te selle peale ütlete?"

Arst vaatab tükk aega vanamehele otsa ja pajatab siis: "Mul oli kunagi üks teie vanune sõber, kõva jahimees. Läks kord metsa, püssi asemel kaasas vihmavari. Vastu tuli karu. Mees vajutas nupule, käis plaks ja vihmavari läks lahti. Karu ehmus nii hirmsasti, et kukkus surnult maha!"

"Seda jahimehejuttu ma nüüd küll ei usu! Ju pani ikka keegi teine karule paugu ära."


Elektri kvaliteet paraneb

Eesti Elektrit on palju kritiseeritud selle eest, et ettevõte ei ole vaevunud järjekordset hinnatõusu tarbijaile põhjendama.

"Kriitika on rumal ja lühinägelik," lausus "Naerile" asjatundlikke selgitusi jaganud firmajuht Valdur Rindkere, kelle sõnul näeb isegi pime, et hinnatõus on täiesti läbipaistev.

Ka on firmat süüdistatud ebamääraste põlevkivivarude ostmise eest Ameerika Ühendriikides Utah' osariigis.

"Kahjuks leidub veel üksikuid pimedusega löödud inimesi, kes ei mõista selle tähtsust," selgitas EE esimene eestkõneleja Rindkere.

Uuringud näitavad, et Utah' põlevkivi on erakordselt kvaliteetne - vabade elektronide sisaldus selles ületab Eesti põlevkivi oma pea kahekordselt.

Lisaks on Utah' põlevkivis arvukalt prootoneid ja neutroneid, mis tõstavad veelgi selle kvaliteeti.

Ning kui seni valmistati põlevkivist elektrit kuumtöötlemise teel, siis uus tehnoloogia võimaldab elektri kätte saada külmpressi meetodil. Kuumutamisel hävinevad elektris peaaegu kõik kasulikud amprid ja voldid, kuid külmpressitud elektris on need alles.

Utah' põlevkivist valmistatud elekter on senisest tunduvalt tervislikum. See ei sisalda säilitus- ega nn E-aineid, kuid säilib hästi ka toatemperatuuril.

Kui nn vana elekter võis teatud tingimustel isegi surmavaks osutuda, siis uus elekter ei tapa kedagi, isegi mitte hobust. Ning kui vana elekter liigub vaid valguse kiirusel, on uus elekter nii kiire, et tuled ei jõua põlemagi minna, kui elekter on juba lambist kadunud.

"Kuldehteid ning teemante ei osteta ju iga päev, nagu leiba või kartuleid," jätkas Rindkere. "Meie hinnakujunduse eesmärk on teha ka elektrist hinnaline toode, mida inimesed saavad endale lubada vaid eriti tähtsate sündmuste, näiteks pulmade ning matuste puhul.

Kas pole vaimustav, kui pärast aastatepikkust pimedust saavad omaksed võimaluse panna hetkeks tuled põlema ja teleri käima, et vaadata üheskoos oma lemmiksaadet."

SERGEI KRAANA
"Naeri" alajaama käidukorraldaja