Dr. Peep Talving sõnas, et aasta arstiks valimine on tema jaoks suur tunnustus ning talle meeldib taas Eestis olla ja siin töötada. „Mul on hea meel, et olen saanud oma teadmiste ja oskustega Eestile kasulik olla. Akadeemilise kirurgia sammasteks on haigete ravi, teadustöö, residentide-tudengite õpetamine ja projektide juhtimine – need tegevused olid sel aastal aktiivselt minu fookuses. Kindlasti tuleb minu jaoks järgmine aasta sama sisukas ja töine kui oli 2015.“

Dr. Talving alustas arstiteaduse õpinguid Tartu Ülikoolis ning jätkas Rootsis Karolinska Instituudis. Seejärel viis töö dr. Talvingu New Yorki Bronx Municipal Hospitali ning Groote Schuur Hospitali Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Dr. Talving kaitses doktorikraadi Karolinska Instituudis 2006, tegi Kaplinnas traumakirurgia profileeritud koolituse ja töötas Karolinska ülikoolihaigla erakorralise kirurgia keskuses kuni 2008. Enne Eestisse naasmist 2013. aastal töötas dr. Talving Los Angelese Maakonna ja Lõuna-Kalifornia Ülikooli Haigla traumakirurgide meeskonnas traumakirurgi ja õppejõuna.

Dr. Talving on avaldanud arvukalt artikleid maailma teadusajakirjades, lisaks on ta kirjutanud oma kogemustest mitmeid peatükke traumakirurgide käsiraamatutesse. Dr. Talving on instruktor paljudes rahvusvahelistes traumakirurgia koolitustes.
14. Eesti Aasta Arsti valisid portaali www.arst.ee lugejad ning žürii, mille koosseisu kuulusid Evelin Ilves, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr. Eero Merilind.