Abirahad jaotati üldiselt paljulapseliste ja isa ning kodu kaotanud pagulasperede vahel, kuid näiteks ühel puhul sai võimalikuks just selle toetuse abil läbi viia elupäästev maooperatsioon naisele kes oli hääbumas sõjavigastusse. Ilma toetuseta oleks see inimene tänaseks elu kaotanud. Lisaks on oma maa eest võitlevale rahvale igasugune väline moraalne tugi hindamatu väärtusega. Marek Nisuma väisas ka vahetuid rindepiirkondi, kus juhtis lisaks rahale ka toidu, riiete, ehitusmaterjalide ja muu hädatarviliku jagamist abivajajatele ning hankis kontakte abitegevuse edasiseks laiendamiseks.

”Sõdiva Ukraina inimeste majandusseis on üldiselt halb – palgad ja kulutused ei ole ammu enam tasakaalus ning seda enam on raskustes tuhandetel sõjast kannatanud pered. Igapäevased kulusummad, mis enamusele eestlastest on teisejärgulised, need on ukrainlastele hiiglaslikud. Palgad on üliväikesed kuid hinnad ei erine väga palju Eesti omadest. Samas on meie rahalisest abist vaata et olulisemgi moraalne toetus mida neile pakume," rääkis Marek Nisuma.

Ukraina-poolseks vastuvõtjaks oli vabatahtlik abiühing Vilna Dolja kes korraldab igakülgselt abi sõjas kannatanutele läbi oma üleriigilise vabatahtliku võrgustiku. Vilna Dolja juhataski esindaja abivajajateni, korraldas majutuse ning julgestas liikumist. Viimane oli äärmiselt oluline asjaolu arvestades rindelähedaste alade ohtlikkust.

Välisministeerimi 45 000 eurosest toetusest anti üle 7000 eurot. See on osa 2014.a. oktoobris algatatud heategevusliku kampaania „Ukraina heaks!“ jätkuannetustest, mille eesmärk on abistada Ukraina sisepõgenikke ja konfliktis kannatanuid. Toetuse hulgas oli samuti Eesti ukrainlase Mykola Berstjuk annetus 300 eurot. Kuigi kokku eraldatud rahasumma kokku 7300 eurot ei ole Euroopa mõistes suur summa, siis sõjas laostunud Ukraina inimestele oli tegemist suure rahaga. Võrdluseks: väga paljude ukrainlaste palk on 100 eurot kuus, korralik pension 45 eurot, aga kommunaalmaksed näiteks 50 eurot.

Ukraina Kultuurikeskus Eestis on üks peamiseid Ukraina abistamise korraldajaid Eestis, kes on väga aktiivselt sellel suunal tegutsenuid sõja algusest alates. Nad on korraldanud mitmeid veokironge humanitaarabiga sõjast kannatanutele, kogunud rahasid esmaabivahendite soetamiseks, loonud siin hästi toimiva vabatahtliku abivõrgustiku jpm.

Ukraina abiorganisatsioon Vilna Dolja korraldab igakülgset abi sõjas kannatanutele läbi oma üleriigilise suure võrgustiku ning toetavate kontaktide kaudu teiselt poolt. Nad vahendavad toetajatele ka abivajajate kontakte, omades vastavaid põhjalikke andmebaase, julgestavad abi laialitoimetamist ning kindlustavad abi jõudmise vahetult abivajajateni.