“Iga inimese elus on periood, kui tervis on veel täiesti korras,” selgitas projekti kuraator, e-terviseminister Valdur Rindkere. “Tavaliselt lastakse aga see aeg mööda ning saabuvad päevad, kui tervis hakkab kaduma.”

Inimene võib kaotada hambad ja juuksed, vererõhk tõuseb, maks ja kõhunääre hakkavad jupsima, veresooned lupjuvad jne. Kõiki tervisehädasid pole lihtsalt võimalik loetleda.

Maailmas ainulaadse e-tervise projekti raames kaardistatakse veel hea tervise juures oleva patsiendi kõige olulisemad organid (aju, süda ja suuremad veresooned, kopsud, maks, olulisemad liigesed, lümfisüsteem, soolestik) maailma kõige kaasaegsemate skännerite ning röntgeniaparaatidega.

Parima ettevalmistusega välismaa IT-spetsialistide osalusel valmistatakse saadud andmete alusel tavalise inimese tervest organismist digitaalne organism (nn e-patsient), mis paigutatakse internetipõhiselt turvalisse e-tervise serverisse.

Serveri asukoht on salastatud, seega on tagatud salvestatud andmete säilimine pikkadeks aastateks.

Samuti on server kaitstud arvukate infotehnoloogiliste tulemüüride ning viirusetõrjeprogrammidega, mis välistavad igasugused ründed e-patsiendi e-tervise vastu ning kaitsevad seda viiruste eest.

Kui siis inimese elus jõuab kätte aeg, kui tema tervis hakkab nõrgenema, on tal võimalik otsekohe pöörduda e-tervise registri volitatud esindaja ning vastutava kasutaja poole, kes edastavad talle veebipõhised andmed just täpselt selle organi või elundkonna kohta, mis tal on haigeks jäänud.

Andmeid edastatakse internetipõhiselt ja neid on võimalik vastu võtta nii iPhone'i, iPadi kui ka tavalise sülearvutiga.

Juurdepääs e-tervise serveri e-tervise registri e-patsiendi andmetele on tasuta.