Kasutatud on tervisesõbralikke ja toksiliste ainete vabasid ehitusmaterjale - naturaalne linoleum, puit, puitkiud helisummutusplaadid, ökoloogilised värvid, kivi. Automaatikasüsteemi abil kontrollitakse hoone valgustust, ventilatsiooni- ja küttesüsteeme. Valminud lasteaed on Eesti kõige energiasäästlikum liginullenergiahoone.

„Uut lasteaeda kavandades seadsime loomulikult eesmärgiks luua eelkõige lastele sobiv keskkond. Samuti ühendas meid arusaam – ehitada tuleb nii,
et hoone püsikulud jäävad edaspidi võimalikult madalaks, hoone on ajakohane ja selle sisekliima vastab ka tulevikus parimatele standarditele. Täna võime kõiki julgustada: energiasäästliku hoone ehitamine ei ole mingi raketiteadus,“ ütles Saue vallavanem Andres Laisk.

Projektijuhi Meelis Linnamägi sõnul hõlmab sellise hoone ehitamise protsess endas hulgaliselt nüansse, mis algavad juba hoone asukoha valimisest.

„Asukoht ja ehitusprojekt peavad arvestama päikese liikumisega, et looduslikku energiat oleks võimalik maksimaalselt ära kasutada. Tähtis on ka kvaliteetne ventilatsioonisüsteem ja automaatikaga kontrollitav õhukvaliteet,“ selgitas Linnamägi.

Valminud lasteaias on kuus rühmaruumi kokku 120le lapsele, millest kuuendik kuulub Saku valla lastele, ülejäänud kohad täidavad Saue valla mudilased. Lisaks on seal muusikasaal, võimlemissaal, loovustuba, väike ujumisbassein ja köök tervisliku toidu valmistamiseks kohapeal ning personaliruumid.

Nõlvaku lasteaia rajamist toetas Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond, ehitustööd läksid maksma 2 miljonit eurot.