Jahikorraldajatele tutvustati koolitusel jahiseaduse muudatust, eesti jahinduse hea tava rakendamist ning ornitoloog Kaarel Rohu poolt eelmise jahihooaja põhjal läbi viidud linnujahi uuringut. Väljaõppel hinnati koolitajate pädevust ning väljastati vastav tunnistus.

Järgmine veelinnujahikoolitus, mis on mõeldud jahiseltside esindajatele ja teistele huvilistele, toimub reedel kell 11 EJSi majas (Kuristiku 7, Tallinn). EJSil on sel aastal veel plaanis veelinnujahialased koolitusi korraldada.

Riigikogu võttis 13. juunil vastu jahiseaduse muudatuse, millega muudeti veelinnujahi külalistele kohustuslikuks koolituse läbimine. Koolituse eesmärk on tagada, et välisjahimehed järgiksid Eesti jahinduse hea tava ning väldiksid väidetavat massilist küttimist.

Jahiseaduse muudatuse sisseviimise vajadus tuli esile seoses Eesti Ornitoloogiaühingu 20. oktoobril algatatud kollektiivse pöördumisega veelindude väidetava massilise küttimise lõpetamiseks. Seadusemuudatus sündis tihedas koostöös Eesti Jahimeeste Seltsi, Eesti Ornitoloogiaühingu ja Keskkonnaministeeriumiga.