Kodukant kavatseb sel aastal kahe põhisuunana keskenduda teavitustöö paremale korraldamisele ning piirkondlike vabatahtlike keskuste võrgustikutööle.

Teavitustöö arendamiseks hakkab Kodukant koostöös MTÜ-ga Vaba Tahe uuendama Vabatahtlike Väravat www.vabatahtlikud.ee, millest püütakse tulevikus kujundada vabatahtliku tegevuse keskne infoportaal.

Esimese asjana uueneb käesoleva aasta maikuust ka Vabatahtlike Värava infoleht. 

Piirkondlike vabatahtlike keskuste võrgustikutöö raames plaanib Kodukant välja töötada vabatahtlike keskuste rollide ja rahastamise mudeli ning käivitada keskuste toetamiseks ühisprojekte.

Vabatahtlikkuse teema paremaks esiletoomiseks soovib Kodukant teha koostööd novembris maakondades toimuvate kodanikuühiskonna nädala ürituste korraldajatega. Kodanikuühiskonna nädala raames on kavas läbi viia vähemalt viis vabatahtliku tegevuse kontaktpäeva.

Eesti Külaliikumine Kodukant on mittetulundusühendus, kes seisab oma liikmetega maaelu väärtuste edasi kandmise eest, säilitab ja tugevadab kogukondi, soodustab koostööd erinevate sektorite vahel ning toetub motole "Kogu Eesti peab elama!".

Vabatahtliku tegevuse arengut toetab regionaalministri valitsemisala.