Peetakse vajalikuks, et uuel perioodil hakatakse Leader-lähenemist rakendama integreerides nii Euroopa Regionaalarengu Fondi, Euroopa Sotsiaalfondi, Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondi ning Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi kui ka siseriiklikke vahendeid maaelu arengu hüvanguks. Rõhutati, et määrava tähtsusega on liikmesriikide endi roll erinevate fondide kaasamisel. Samuti pööratakse järgnevatel aastatel tähelepanu strateegiate elluviimise mõju hindamisele ja tulemuste mõõdetavusele. Suur tähendus on antud kaasamisprotsesside läbiviimisele.

ELARD taotleb, et kõik liikmesriigid järgiksid soovitust eraldada LEADER-tegevusteks MAK vahendidest vähemalt 10%. Tagada tuleb, et ei tekiks viivitusi uue programmperioodi käivitamisega.

Lisaks Eestile olid üldkogul esindatud Ungari, Prantsusmaa, Taani, Hispaania, Belgia, Poola, Leedu, Rootsi, Tšehhi, Iirimaa, Soome, Inglismaa ja Kreeka.

ELARD on rahvusvaheline mittetulundusühendus, mis on loodud selleks, et säilitada maapiirkondade tasakaalustatud ja jätkusuutlik areng. Euroopa LEADER katusorganisatsioon koondab üle 600 tegevusgrupi.