201, koos meie oma vanatehnika varjupaiga väljapanekult sorteeritutega. See ületas igasugused ootused - kolm aastat tagasi tegime esimese paraadi, siis tuli platsi 66 masinat. Ette oli nähtud kolm klassi: iseehitatud, Eestis ehitatud ja Eestis ümberehitatud.

See on ju üle mõistuse palju! Need on siis eri aegadel Eestis ehitatud riistapuud?

Vanust ma ei oskagi öelda, sest iseehitatud masinate vanus on küllalt suhteline. Mõnda on ehitatud kümme aastat. Päris ennesõjaaegseid masinaid polnud, küll aga 1960-70ndatel kokku panduid. Ning kõik polnud sugugi ainult aiatraktorid, oli igasugu vigurmasinaid ka. Näiteks oli velorikša, mis alles eelmisel õhtul enne paraadi valmis sai. Noored poisid tegid. Kaks ilusat tüdrukut istusid juures, banaanid ja muud eksootilised viljad olid laual ning parukaga poiss väntas seda "iseliikurit". 

Missugune see kõige kummalisem riistapuu teie arvates oli?

Mina hindan kõige kõrgemalt murutrimmeri mootoriga jalgratast. 

Oli ka suuremaid masinaid?

Jah, oli tõstukeid, oli palgivedamise riistapuid. Ühe mehe traktor olid ehitatud juba 34 aastat tagasi. Vanem papi ütles, et teeb sellega iga päev tööd. Niisuguseid kogu aeg käigus olevaid masinaid oli palju.

Eksponaate oli igast kandist?

Esindatud olid vist kõik maakonnad. Kahjuks kestis see paraad vaid ühe päeva. Vaatajaid jagus - Järva Teataja kirjutas, et Järva-Jaani rahvaarv mitmekordistus. Meeletu hulk, mis siia kohale sõitis. 

Ma ei usu, et Pärnu rannaski nii palju rahvast oli. Vanatehnika varjupaigale tuli igatahes heinamaalt veel ruumi juurde
võtta. 

Rööbiti toimus meil vanade tööriistade näitus, mille pani välja tööriistade muuseum. See on lahti veel nädal aega ühes sellises Ikarus-bussis, mille Edgar Savisaar oma pöidlaga seisma jättis. Viimane Ikarus Tallinna tänavailt.