7700 euroga toetati 232 kassi ja kolme koera steriliseerimist ja kastreerimist. 1200 euro eest said kiibistatud 103 kassi ja viis koera. 2700 euroga vaktsineeriti 140 kassi ja 6 koera. Enam kui 450 looma ravi ja muude veterinaarsete protseduuride teostamist toetati 13 200 euroga. 200 loomale osutati transpordiabi ning varustati toidu ja hooldusvahenditega ligi 4000 euro ulatuses. Lisaks kassidele ja koertele said ELSi kaudu veterinaarset abi 33 rotti, kolm siili, üks rebasekutsikas, parditibu, kaks kilpkonna, orav, kaks küülikut, hakk, kajakad ja varesed.

Tänu Royal Canin Eestile sai Selts toiduabi osutada lisaks veel paljudele abivajavatele loomadele. 2013. aastal annetas Royal Canin ELSile kokku 2087 kg koera- ja kassitoitu, mille ELS omakorda erinevatele loomi abistavatele organisatsioonidele ja hoiukodudele suunas.

"Panime 2013. aastal veelgi enam rõhku ennetustööle. Korraldasime üle-eestilisi teavituskampaaniad, et tõsta inimeste teadlikkust ning suunata tähelepanu loomakaitse valdkonna kitsaskohtadele. Samuti viisime läbi mitmeid loomakaitse-alaseid uuringuid, mille tulemusena saame edasisi tegevusi paremini planeerida ja efektiivsemaks muuta," selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi tegevjuht Tania Selart.

“Soovime tänada kõiki liikmeid, toetajaid ning koostööpartnereid, kelle abiga oleme edendanud aktiivselt Eesti loomapidamiskultuuri ning aidanud tuhandeid hättasattunud loomi," lisas Selart.