Maaülikool arvestab kõikidel õppekavadel konkursipunktides gümnaasiumi lõputunnistuse hinnete keskmist, eesti keele või eesti keel teise keelena riigieksami ning olenevalt õppekavast ka kas kitsa või laia matemaatika riigieksami tulemust. Eda Aitseni sõnul ei ole riigieksamite süsteemi muutumise tõttu ülikoolidel kasutada enam nii laialdast valikut eksameid kui varasematel aastatel, seega on vastuvõtukatsete arv tõusnud. „Vastuvõtukatse tuleb sooritada nii neil, kes unistavad maastikuarhitekti (keskkonna planeerimise ja maastikukujunduse õppekava) kui loomaarsti (veterinaarmeditsiini õppekava) elukutsest,“ täpsustas Aitsen.

Maaülikool soovib oma üliõpilastena näha ka varem lõpetanuid, seetõttu pakutakse sisseastujale võimalust asendada konkursitingimustes nõutud kitsa matemaatika riigieksam ühe parema riigieksami tulemusega olenemata õppeainest, milles eksam on sooritatud. Laia matemaatika riigieksami nõuet teiste eksamitulemustega asendada ei saa, kuid kandidaatidele, kellel nõutud eksam puudub, pakub maaülikool vastuvõtuperioodil võimaluse sooritada kohapeal vastuvõtukatse matemaatikas.

Eesti Maaülikoolis oodatakse sisseastumisavaldusi 17 kõrghariduse esimese astme õppekavale, neist ühele rakenduskõrgharidusõppekavale, kolmele bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppekavale ning 13 bakalaureuseõppekavale. Vastuvõtt on juba lõppenud inglisekeelsele veterinaarmeditsiini õppekavale, kuhu laekus 75 avaldust. Magistriõppekavasid on Eesti Maaülikoolis 22, neist 1 ingliskeelne. 

Vastuvõtudokumente saab esitada 25. juunist elektroonilises sisseastumisportaalis www.sais.ee ning ka Eesti Maaülikoolis kohapeal tööpäeviti kell 9.00-15.00.