Teadlaste Öö raames tutvustab Eesti Maaülikooli maaehituse osakond kohalike materjalide kasutamist ehituses. Tehnikahuvilised saavad uurida, kuidas käib biokütuste briketeerimine ning mil moel töötab päikeseküttepaneel ja bioetanoolimootor. Tutvuda on võimalik ka puhaste ja kvaliteetsete piimatoodete valmistamisega.

Lisaks saab täna külastada ka Märja veisekasvatuse katsefarmi ning vaadata, kuidas kaasaegses laudas lehmad ise roboti juures lüpsil käivad. Eesti Maaülikooli loomakliinik tutvustab ravivõimalusi ning teeb ülevaate põnevamatest haigusjuhtudest. Lisaks on huvilistele avatud Zoomeedikumi anatoomiakogu ehk nn skeletimuuseum, kus näeb koduloomade ja ulukite skelette.

Doktorantide rühma "Elus teadus" erinevaid katseid võib jälgida nii ülikooli erinevates hoonetes kui ka hoopis Tallinnas Viimsi Keskkooli teadustubades. Näiteks võtavad doktorandid ette puude elutsükli määramise, tutvustavad, kuidas puid nende võrsete järgi ära tunda või milliseid puuseeni Eestis leidub ning kaardistavad inimeste käitumismustreid ümbritsevas keskkonnas.

„Eesti Maaülikooli õppejõudude ja doktorantide näol on tegemist oma ala tõeliste professionaalidega, kes räägivad lihtsalt ja huvitavalt oma uurimisvaldkonnast ning kelle käest saavad kõik huvilised soovi korral ka lisainfot küsida,“ kummutas Anne Luik arvamust, nagu oleksid teadlased vaid kitsast valdkonda tundvad kinnised laboriinimesed.

Teadlaste Öö sündmused Eesti Maaülikoolis algavad kell 18 ning kestavad kella 22ni. AHHAA keskuse juures töötav maaehituse osakond demonstreerib kohalike ehitusmaterjalide kasutamist kella 16st kuni 21ni. Kell 16-18 saab Eesti Maaülikooli peahoone raamatukogu fuajees tutvuda maaülikooli õppimisvõimalustega ning esitada küsimusi tuutoritele ja õppespetsialistidele.

Täpsem info SIIT.