Esimeses etapis edukad saavad 12 kuuks 0,2–0,5 miljoni euro suuruse toetuse äriplaani koostamiseks. Äriplaanid konkureerivad kahes etapis. Selles edukad projektid saavad EL-lt viieks aastaks väga suure rahalise abi (15-20 miljonit eurot) , millele peab lisanduma märkimisväärne riigipoolne investeering.

Lõplikult väljavalituid saab olema väga vähe, eeldatavalt rahastatakse kokku terve Euroopa kohta vaid 5–­6 projekti.

Konkursile esitati 169 taotlust, neist valiti konkursi korras välja 31.

Eestist esitati konkursile viis taotlust, millest neli olid ette valmistatud Eesti Teadusagentuuri koordineerimisel kõiki Eesti ülikoole ja teadusasutusi kaasates. Ettevõtmise tõsidust näitas see, et otsus konkursile need neli taotlust esitada oli läbi arutatud Teadus- ja Arendusnõukogu koosolekul.

Neist neljast osutus edukaks ja pääseb teise vooru Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli ning Edinburghi ülikooli partnerluses väljatöötatud info- ja kommunikatsioonitehnoloogia tippkeskuse taotlus “EE-IT: digitaalselt sidusa majanduse tippkeskus” (i.k. EE-IT – Center of Excellence in Digital Connected Economy). Arendatava tippkeskuse juhid on prof. Jaak Vilo () ja prof. Gert Jervan (TTÜ).

Teise vooru nomineerituks osutus ka Tallinna Tehnikaülikooli ning Aalto Ülikooli taotlus FINEST Twins, mille sisuks on targa linna lahenduste arendamine ja rakendamine Eestis ja Soomes. Arendatava tippkeskuse juht on prof. Rainer Kattel.

Fakt, et Eesti taotlused on sedavõrd edukad, annab tunnistust meie teadus- ja arendustegevuse väga kõrgest arengupotentsiaalist.

Ees seisab töö konkursil edasipääsenud taotluste edasiarendamisega. See tähendab konkreetse tegevuskava ehk äriplaani koostamist. Aasta pärast seisab ees teine ja samavõrd pingeline konkurss esimeses voorus nomineeritute vahel. Äriplaanide koostamisel on oluline koorineerida Eesti teadus- ja arendustegevusse kavandatavate investeerinugute planeerimist, sest tippkeskuste väljaarendamine eeldab ka väga suurt riigipoolset rahalist toetust.

Uudist, et Eesti taotlused on jõudnud teamingu-konkursi teise vooru, võib võrrelda filmimaailmast tulnud uudistega Oscari nominatsioonini jõudmisest.