“Meie esimeseks sammuks on Soome turule pääsemine. Tänu mitmeaastasele arendustööle oleme oma siidrite maitseomadustes ja kvaliteedis kindlad ning suudame täita ka aina kasvavat nõudlust,” selgitas Nõmmann.

Nõmmanni sõnul on mõni aasta tagasi alanud käsitööõllede buumi kõrval järjest suuremat hoogu kogumas käsitöösiidrite populaarsus. “Meil on Euroopa turule pakkuda väga hea kvaliteedi ja unikaalsete maitseomadustega naturaalseid siidreid. Järgmise sammuna laiendame oma tootmist, et võimalikult täiuslikult ära kasutada õuna kui toorainet ja pakkuda uusi tooteid, millel on arvestatav globaalne ekspordipotentsiaal,” sõnas Nõmmann.

Täna tutvustas Siidrikoda oma toodangut Lõuna-Eestis Haanjas välisministeeriumi poolt organiseeritud kohtumisel Eesti aukonsulitega Soome Vabariigis. “Nii maitse kui ka disaini poolest avaldasid meie siidrid aukonsulitele muljet ning loodame edaspidisele tihedale koostööle ja Eesti aukonsulite abile Soome turule jõudmisel,” lisas Siidrikoja juht.

Siidrikoda on Eesti ainuke käsitöösiidri tootja, kes kasutab jookide tootmiseks spetsiaalselt siidritootmiseks rajatud õunaaedade õunu ning kasutab väljatöötatud retseptides aastast aastasse alati kindlaid õunasorte.

Siider valmib pressimisel saadud naturaalse õunamahla kääritamisel ja selleks kasutatakse kindlaid pärmitüvesid, mis on valitud koostöös Toidu- ja Fermentatsionnitehnoloogia Arenduskeskusega ja rahvusvahelise suurkorporatsiooniga Lallemand. Siidrikoda toodab kuiva, poolkuiva ja maitsestatud siidreid. Siidrite tooraine pärineb Lõuna-Eestisse Valgjärvele rajatud õunaaedadest, kus täiskandeeas kasvab üle 7000 õunapuu.
Sulev Nõmmann.