Meisterlikkuse medaliga tunnustatakse võistlusel WorldSkills noorte väga häid kutseoskusi. Medali saavad need võistlejad, kelle punktisumma ületab 500 piiri (maksimaalne punktisumma oli tänavu 571).

Maailmameistrivõistlustel WorldSkills esindasid Eestit noored meistrid seitsmel erialal: Tallinna Polütehnikumist veebidisainer Hendry Sadrak, Luua Metsanduskoolist maastikuehitajad Arlis Vaagen ja Mihkel Kajanus, Viljandi Kutseõppekeskusest IT-spetsialist Tanel Peep, Tallinna Tööstushariduskeskusest mehhatroonikud Roland Roman Puiestik ja Johan Arus, Rakvere Ametikoolist plaatija Olav Leisson ning Haapsalu Kutsehariduskeskusest restoraniteenindaja Kätlin Niinepuu ja tisler Ego Orumaa.

WorldSkills 2015 võistlusel osales kokku 1200 õppurit 59 riigist. Üritus on võimaluseks astuda üles noortel, kes on edukalt osalenud Eesti kutsemeistrivõistlustel. Sel aastal on Eesti võistlustest osa võtnud enam kui 450 noort ning osalejate arv on iga aastaga kasvanud. Kutsemeistrivõistlustel osalemise populaarsus kasvab ka mujal maailmas, mis on noortele kindel märk, et kutseharidus annab eeldused edukaks karjääriks.

WorldSkills 2015 toimus 12.-16. augustini Brasiilias Sao Paolos 43. korda. Iga kahe aasta tagant peetav suurvõistlus on noortele tähtsaim kutseoskuste testimise ja näitamise koht. Eesti koondis on maailmameistrivõistlustest osa võtnud neljal korral. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab Sihtasutus Innove.